BEWEGINGSTUIN

Bewegen in de buitenlucht!

Heeft u wel eens van een bewegingstuin gehoord? Regelmatig realiseren wij bewegingstuinen voor zowel ouderen als jongeren. Zoals u weet is dagelijks bewegen belangrijk voor uw gezondheid. Het wordt dan ook aanbevolen om dagelijks 30 minuten matig tot intensief te bewegen. Buiten bewegen is overigens niet alleen goed voor de gezondheid, maar óók voor de sociale contacten die in een beweegtuin gelegd worden. Een bewegingstuin is een fijne plek om elkaar te ontmoeten, om te recreëren, om te bewegen, om te revalideren, om te picknicken etc.., Kortom, een bewegingstuin is één centrale buitenruimte die uitnodigend is voor iedereen, voor alle leeftijden en niveaus!

 

Een bewegingstuin is bijvoorbeeld ideaal voor ouderen in zorgcentra om in beweging te komen. En dat in de gezonde buitenlucht! Dagelijks bewegen helpt ouderen bovendien mobiel te blijven en fysieke beperkingen te voorkomen. Ouderen kunnen zelfstandig, of onder begeleiding van fysiotherapeuten of activiteitenbegeleiders, op deze wijze aan een gezonde levensstijl werken.

 

Niet alleen voor senioren verwezenlijken wij bewegingstuinen, maar ook voor scholen, kantoren, bedrijven en wijken. Een bewegingstuin is méér dan een verzameling beweegtoestellen. Wandelroutes, beplanting en ruimte voor (beweeg)activiteiten maken het plaatje compleet. Wij creëren graag een goed, op maat gemaakt ontwerp en kunnen u adviseren over de vele mogelijkheden van een bewegingstuin!