Tuin aanleggen in de winter

Tuin aanleggen in de winter

Veel mensen denken in de winter niet na over het aanleggen van een tuin omdat je in de winter toch geen gebruik van de tuin maakt. Wanneer in het voorjaar de eerste zonnestralen doorbreken krijgen we plotseling ineens massaal de lentekriebels en moet de tuin in gereedheid worden gebracht. Wellicht ben je dan helaas niet de enige. 

Het aanleggen van een tuin in de winter heeft enige voordelen. Doordat je het terras niet gelijk belast nadat de bestrating gelegd is, heeft de grond en de bestrating meer tijd om in te klinken. Dit komt de bestrating alleen maar ten goede, omdat de kans op verzakking hierdoor nog meer wordt verkleind.

De winter is de ideale tijd om nieuwe beplanting in de tuin te planten. Daarnaast is het aanbod van bomen en heesters groot. Wanneer je de beplanting in het najaar of de winter plant, hebben de planten tot het voorjaar de tijd om goed te wortelen. Dit resulteert in mooiere bladeren en bloemen in het voorjaar. De plant is immers al goed geworteld en hoeft geen ‘energie’ meer te gebruiken om zich goed vast te zetten in de grond. 

Wanneer je de tuin in de winter laat aanleggen kun je direct genieten van je nieuwe tuin op het moment dat de eerste zonnestralen doorbreken. Waar anderen in het voorjaar pas aan de tuin gaan denken, omdat de tuin nog in orde gebracht moet worden en alle hoveniers de komende tijd volgepland zijn, zit jij al lekker op het terras met een wijntje! 

Benieuwd naar advies of mogelijkheden? Neem gerust contact met onze specialisten op!

 


8 februari 2024

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

We leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op