Tijd voor een najaarsbeurt

Tijd voor een najaarsbeurt

Een goede onderhoudsbeurt in de herfst is veelomvattend. Een grondige onderhoudsbeurt in het najaar vergemakkelijkt bovendien het tuinonderhoud in het nieuwe tuinseizoen. In de herfst leg je immers de basis voor een mooie tuin in de volgende zomer.

Het gazon kan in de herfst nog een laatste keer worden gemaaid. Hierbij is het verstandig de grasmaaier iets hoger af te stellen. Het is belangrijk dat bladeren niet de hele winter op het gazon blijven liggen. Als een gazon te weinig lucht en licht heeft, ontstaat er mos. Een gezond gazon is sterk genoeg om kou, vorst en neerslag te trotseren. Een goede bemesting zorgt in het najaar voor een diepgewortelde, dichte grasmat. Zo blijft het gazon mooi groen in de winter. Met deze verzorging werk je niet alleen aan een mooie grasmat. Een goede mesting zorgt ook voor verbetering van de bodem.

Bij een najaarsbeurt hoort ook snoeiwerkzaamheden. De hagen worden geknipt, of de nieuwe uitgroei even netjes bijgewerkt. Dat kan bij de beukenhaag, de taxus en de buxus. Dan gaan die ook mooi strak de winter in. Heesters die niet in de winter of het voorjaar bloeien, kun je nu ook snoeien. En er kunnen ook een aantal soorten bomen in deze periode worden gesnoeid.

Daarnaast heeft de vijver meer aandacht nodig voor de komst van de winter en hebben de planten in de borders wellicht verzorging nodig. Met onze ervaring weten we precies hoe we jouw tuin optimaal klaarmaken voor de winter, waarbij we ook het groenafval afvoeren. Wij helpen je graag bij het uitvoeren van een najaarsbeurt.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!

 


15 oktober 2020

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op