Met Bloembollen meer bijen en vlinders in de tuin

Met Bloembollen meer bijen en vlinders in de tuin

Meer biodiversiteit in uw tuin? Plant dan nectarrijke bloembollen!

Bijen en vlinders zijn afhankelijk van nectar en stuifmeel dat ze vinden ze in bloemen. Met name de bloemen van bloembollen zijn heel erg geschikt en leveren veel nectar. Goed dus om ze in je tuin te planten, want daar kunnen deze nuttige insecten van leven. Als de omringende beplanting nog weinig te bieden heeft, vliegen insecten massaal op de wel aanwezige bloeiende bloembollen. Zet de bollen het liefst in het zonnetje, want daar zijn ze aantrekkelijker voor de insecten en maken ze meer stuifmeel en nectar aan.

Vlinders en bijen houden van nectarrijke bloemen in de tuin. Nectarrijke bloembollen zijn bijvoorbeeld: blauw druifje, sneeuwklokje, anemoon, tulp, krokus en hyacint. Eveneens kun je kiezen voor sieruien, ook wel Alliums genoemd.  Deze zijn erg geliefd bij insecten en vlinders. De uien bevatten mooie witte of paarse bloemen die bestaan uit kleine teelbloemetjes. Elk bloemetje produceert veel nectar, waardoor deze plant een belangrijke voedselbron is voor vlinders.

Vanaf dit moment, tot medio december, kan iedereen weer voorjaarsbloeiende bloembollen planten in de tuin. Vanaf het vroege voorjaar komen de eerste bloembollen tot bloei. De nectarrijke bollen bloeien van februari tot en met mei, een periode waarin er relatief weinig voedsel voor bijen beschikbaar is.

Hoe meer bloemen in je tuin, hoe meer bijen en vlinders!

 


17 september 2019

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op