Koen heeft 2 jaar geleden de stap genomen

Koen heeft 2 jaar geleden de stap genomen

Zaterdag 24 februari bieden wij hoveniers de kans om kennis te maken met ons bedrijf en onze collega’s. Ben jij nieuwsgierig en wil jij een kijkje achter de schermen bij John Koomen tuinen? Je bent welkom tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Meld je aan door een mail te sturen naar info@johnkoomentuinen.nl

 

“De stap naar een nieuwe werkomgeving heeft mij veel opgeleverd!”

Koen van Dulmen is niet meer weg te denken uit het team van John Koomen tuinen. Deze vakbekwaam hovenier maakte ruim twee jaar geleden de overstap, een keuze waarvan hij nog geen moment spijt heeft gehad.

 

“Ik had het op een gegeven moment wel gezien”

Koen wilde graag met zijn handen werken, en buiten. Hij koos daarom voor een leer-werktraject als hovenier. Hij volgde de opleiding aan het Clusius in Alkmaar en werkte 4 dagen in de week bij een kleinschalig hoveniersbedrijf in Wervershoof, waar hij in 4 jaar tijd werd opgeleid tot vakbekwaam hovenier. Hij had het erg naar zijn zin bij het bedrijf waar hij het vak had geleerd, maar zocht op een gegeven moment toch naar een werkomgeving met nieuwe uitdagingen. “Bij mijn vorige werkgever was ik heel allround bezig. Ik deed zowel onderhoud als aanleg van tuinen, met veel kleinschalige projecten in de buurt. Ik had dit op een gegeven moment wel gezien, ik kon daar niet veel meer nieuwe dingen leren en zien”

 

“Er was wel begrip voor mijn keuze”

Tijdens een open dag bij John Koomen kreeg hij de kans om eens rond te kijken bij een ander hoveniersbedrijf. Hij had direct een goed gevoel bij het bedrijf en dit gevoel werd bevestigd tijdens een persoonlijk gesprek. Daarna was de keuze snel gemaakt. “Die keuze was snel gemaakt, maar de keuze om mij te gaan oriënteren op een andere werkgever vond ik een stuk lastiger. Je geeft toch een bepaalde vastigheid en zekerheid op. Ook voelde ik mij een beetje schuldig richting mijn werkgever, die heeft mij toch het vak geleerd. Ze baalden daarom ook dat ik wegging, maar er was wel begrip voor mijn keuze. We zijn goed uit elkaar gegaan en volgens mij mag ik er nog altijd terugkomen. Maar dan wel als een nog betere allround vakman!”

 

Wat heeft de overstap jou opgeleverd?

“Ik heb mij meer kunnen verdiepen in mijn vak. Bij John Koomen tuinen is het allemaal wat groter en zit er meer diversiteit en uitdaging in de projecten. Ik heb mij nu gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Voor onderhoud hebben wij een apart team. Ik werk veel met staal, hout, leg bestrating aan en ben verantwoordelijk voor het aanplanten en het grondwerk. Erg divers dus. Ik vind het gaaf om aan onze daktuinen te werken en laatst heb ik nog een klimcursus gevolgd zodat ik ook veilig op hoogte kan werken. Alles is goed voor elkaar. ’s Morgens beginnen we allemaal op de zaak en praten we elkaar bij, daarna gaan we op pad. Op vrijdagmiddag sluiten we samen de week af, ik vind de sfeer bij ons erg prettig”

 

Kennismaken bij John Koomen

Op 24 februari a.s. is er weer een mogelijkheid om een kijkje te nemen bij John Koomen tuinen. Voor jou was dit ooit het begin van een nieuwe fase in jouw carrière. Wat zou je jouw vakgenoten willen adviseren? “Kom gewoon eens kijken! Het blijft altijd lastig om te bepalen of een bedrijf goed bij je past. Door zo’n open dag en kennismaking krijg je een veel beter beeld dan via een vacature in de krant. Je hebt veel verschillende type hoveniers, je moet zorgen dat je bij een bedrijf werkt waar jij als hovenier goed tot je recht komt en doet wat je mooi vindt. Misschien is dat wel bij ons!”

 


12 februari 2018

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op