Future Green City

FGC World Congress the Netherlands 2024

Van 23 tot en met 26 september 2024 delen ruim 3,000 experts van over de hele wereld vier dagen lang hun passie en kennis over de leefbare groene stad met toekomst hier.

Het Future Green City World Congress is een initiatief van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). In Utrecht brengen zij in samenwerking met de werelden van groen en civiele techniek samen World Urban Parks (WUP) en International Federation of Municipal Engineering (IFME). Het congres verbindt bouw, groen, infra en water. Door verschillende oplossingen te laten zien en netwerken in deze domeinen met elkaar te verbinden, bouwen we samen aan een stad met toekomst.

Als organisatoren heten Stadswerk, VHG en de gemeente Utrecht u van harte welkom in het Beatrix Theater in Utrecht. Vier dagen lang is dit dé plek om de beste sprekers te horen en de meest inspirerende voorbeelden te zien van groene transformaties van steden van over de hele wereld. En vooral: hier kun je in gesprek gaan met leeftijdsgenoten uit alle delen van de wereld.

Zeven programmalijnen zullen de meest urgente maatschappelijke vraagstukken aanpakken: klimaatadaptatie, energietransitie, biodiversiteit, inclusiviteit, transformatiestrategieën, asset management, design, circulariteit en gezondheid. Naast lezingen en case studies zijn er excursies in Utrecht en naar andere Nederlandse steden, debatten, ontwerpworkshops, masterclasses, science labs, workshops, film, theater, serious games, early bird-sessies, een foto-expositie, een beurs, side-events en nog veel meer. Er is keuze uit ruim 200 sessies van ruim 400 sprekers.

Studententeams van universiteiten en hogescholen doen mee aan de Future Green City Student Challenge, met als hoogtepunt de finale op het wereldcongres. In een 'Extreme make-over' toveren deelnemers in vier dagen een versteende wijk in Utrecht om tot een groene, gezonde, biodiverse en klimaatadaptieve stadsoase. Ook zal de uitreiking van de World Green City Awards 2024 van de International Association of Horticultural Producers plaatsvinden.

Kortom genoeg te horen, zien en beleven tijdens deze vier inspirerende en onvergetelijke dagen! Future Green City website.


4 juli 2024

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op