Een prachtig gazon met een robotmaaier

Een prachtig gazon met een robotmaaiet

Wanneer je een wat groter gazon hebt, kan een robotmaaier uitkomst bieden, hoewel er op dit moment ontwikkelingen gaande zijn om ook kleinere gazons perfect met een robotmaaier te kunnen maaien. Een robotmaaier -ofwel automower of maairobot genoemd – bespaart je veel vrije tijd.

Een ander voordeel van een robotmaaier is dat je verlost bent van bergen maaiafval, omdat de afgemaaide puntjes op het gras blijven liggen. Deze fijne grasresten werken als een natuurlijke meststof waardoor uw gazon mooier, gezonder en voller wordt. Er wordt gebruik gemaakt van de mulch maaitechniek. Het bemesten zal zeker stukken minder zijn dan voorheen. De robotgrasmaaier mulcht immers het gras, waardoor de grasmat als het ware zichzelf bemest. Verder krijgt onkruid veel minder kans om in bloei te schieten en zich te verspreiden. Met een robotmaaier heb je dus beslist een mooier gazon.

Aangezien een robot grasmaaier op een accu werkt en er geen benzine en olie nodig, is het een zeer milieuvriendelijk apparaat. Ook prettig is dat de robotmaaier nauwelijks onderhoud nodig heeft. Liever niet maaien bij nat weer, omdat er heel wat nat gras kan blijven kleven aan de onderzijde van de robotmaaier. Bovendien is nat maaien niet zo goed voor je gazon. De meeste robotgrasmaaiers hebben daarom een ingebouwde sensor die de vochtigheid meet, zodat ze bij regen of nat gras niet uitrijden.

Een robotmaaier is bovendien heel geluidsarm, zodat je geen last van lawaai om je heen hebt en gewoon buiten kunt zitten, terwijl je gras automatisch gemaaid wordt.  Heb je echter een complexe tuin met veel oneffenheden of aparte grasstukken? Dan is een robot grasmaaier wat minder gebruiksvriendelijk en zul je deze zelf moeten verplaatsen.

Welke robot grasmaaier je nodig hebt, is afhankelijk van je gazongrootte. Voor een juist advies op maat kun je een vrijblijvende afspraak maken. Wij bespreken dan graag welke maaier voor jouw gazon geschikt is.

 


2 april 2019

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

We leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op