De tuin droogt uit

De tuin droogt uit

Zo droog als nu was het bijna nooit. Dit is natuurlijk niet altijd even fijn voor je tuin. Veel planten verdrogen, bomen en struiken verkleuren eerder en laten ook eerder hun blad vallen. Te weinig water maakt planten bovendien extra kwetsbaar voor ziektes en plagen.

Wat te doen?! De hele tuin water geven is vaak niet te doen. Gericht water geven is de beste optie, zoals een druppelslang gebruiken die op de grond ligt. Het water druppelt direct de grond in, waardoor het niet kan verdampen, en er veel minder verloren gaat.  Het beste is om de tuin ‘s avonds of ‘s nachts water te geven. De planten zijn in de avond meer in rust en er is veel minder verdamping, de planten hebben er dus dan veel meer baat bij. De wortels nemen immers het vocht op en niet het blad. Zo’n druppelsysteem maakt de bladeren niet nat; een van de grootste oorzaken van schimmels zoals de bladvlekkenziekte op rozen of buxusschimmels.

De huidige systemen zijn te bedienen op afstand via internet, dus ook met je smartphone! Zo kun je ook vanaf je vakantieadres je tuin water geven. Je hoeft een ander niet meer te vragen om je tuin water te geven tijdens je afwezigheid. Het watersysteem kan aangesloten worden op het kraanwater, maar ook via een pomp in een aangrenzende watergang.

Wil je meer informatie over gericht water geven d.m.v. bijvoorbeeld druppelslangen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 


23 oktober 2018

Meer actueel

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op