Tuintips Mei

Tuintips Mei

De ‘r’ is uit de maand en dus tijd om zomerbloeiers te planten. Hou echter begin mei het weerbericht goed in de gaten, voor als er onverwacht nachtvorst wordt aangekondigd. Vanaf half mei is de kans op nachtvorst te verwaarlozen.

De meimaand is de beste tijd om vijverplanten te planten. Haal overtollige plantengroei in de vijver tijdig weg. De waterlelie kan in mei opnieuw geplant worden. Zitten er nog te weinig zuurstofplanten in, vul deze dan nu ook bij. Voldoende vijverplanten dragen bij aan een heldere vijver.

Het gras staat centraal in deze maand! In mei ondergaat het gras een zogenaamde ‘groeispurt’, het groeit extra sterk. Vanaf nu mag je het gras 1 a 2 keer per week maaien. Snijd het af op 3 tot 3,5 centimeter hoogte. Verwijder onkruid uit het gazon, steek het uit of gebruik onkruidbestrijdingsmiddelen. Steek het gras met een graskantensteker af; dan zal het veel minder vlug in de percelen groeien of woekeren. Wanneer je een wat groter gazon hebt, kan een robotmaaier uitkomst bieden. Een robotmaaier -ofwel automower of maairobot genoemd – bespaart je veel vrije tijd. Een ander voordeel van een robotmaaier is dat je verlost bent van bergen maaiafval, omdat de afgemaaide puntjes op het gras blijven liggen. Deze fijne grasresten werken als een natuurlijke meststof waardoor uw gazon mooier, gezonder en voller wordt. Er wordt gebruik gemaakt van de mulch maaitechniek. Aangezien een robot grasmaaier op een accu werkt en er geen benzine en olie nodig, is het een zeer milieuvriendelijk apparaat. Ook prettig is dat de robotmaaier nauwelijks onderhoud nodig heeft en ook bij nat weer kan worden gebruikt. Een robotmaaier is bovendien heel geluidsarm, zodat je geen last van lawaai om je heen hebt en gewoon buiten kunt zitten, terwijl je gras automatisch gemaaid wordt. Kortom, heel veel voordelen! Welke robot grasmaaier je nodig hebt, is afhankelijk van je gazongrootte. Voor een juist advies op maat kun je een vrijblijvende afspraak maken. Wij bespreken dan graag welke maaier voor jouw gazon geschikt is.

In deze periode krijgen  mollenvrouwtjes hun jongen en hebben ze ook het meeste voedsel nodig. Dus zijn ze erg actief. De kans dat er nu extra veel molshopen in uw tuin verschijnen is daardoor groot. Bij mollenoverlast kunnen wij je helpen bij het bestrijden of verjagen van mollen.Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op