Tuintips Juni

Tuintips Juni

Dit is de beste tijd om hagen te snoeien. Met het snoeien van de meeste hagen kun je het best wachten tot de langste dag van het jaar. Rond die tijd heeft de plant de sterkste groei gehad en op deze manier volstaat één snoeibeurt.

Het onkruid groeit in juni extra snel, dus blijven wieden!

Hoe mooi zou het zijn als veel mensen een vlinder voortuin maken! De straten zouden er heel wat vrolijker van worden. En veel vlinder voortuinen zorgen voor een mooi bloeiend lint in je stad of dorp waar vlinders en bijen hun weg vinden. Bloemen en vlinders maken iedereen blij.

Maar hoe leg je een vlinder voortuin aan? Ook al heb je een klein stukje voortuin, je kunt er toch een vlindertuintje van maken.  Het is belangrijk de juiste planten te kiezen. Lees hier verder.

Snoeien van buxus mag in juni gebeuren. Snoei de buxus altijd op een bewolkte dag, want door de zon kunnen de blaadjes verbranden. Als je een buxus op een warme zonnige dag snoeit, dan zal deze na enkele dagen verbrandingsverschijnselen tonen.

Deze maand is het vooral genieten van de vijver, want voor de vijverplanten breekt nu de belangrijkste bloeiperiode aan. In deze tijd is er geen groot onderhoud nodig en is het belangrijk om de beplanting zoveel mogelijk met rust te laten.

Het gras niet te kort maaien. Vanaf de grond gemeten ongeveer 5 centimeter is goed. Als er te laag gemaaid wordt, komt er te veel zon op de grond en kan het mos flink de kop opsteken. In periodes van droogte en warmte is het raadzaam om te sproeien. Geef nooit kleine beetjes water. De grond moet goed nat worden (tot bij de wortels). Wanneer u ’s avonds sproeit gaat er door verdamping maar weinig vocht verloren.Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op