Tuintips April

Tuintips April

Tijd voor een grote schoonmaak in de tuin!

Maak de bloembakken en bloempotten goed schoon voordat je er nieuwe planten in zet. Zo voorkom je dat schimmels en schadelijke ziektes de planten kunnen aantasten.

Voor mooi groen gras moet je zorgvuldig het gazon onderhouden. Het is nu een goed moment om het gazon in te zaaien. Vergeet niet regelmatig te sproeien als het weinig regent. April is ook een goede tijd om de tuin te bemesten. Voedingsstoffen worden nu optimaal door de beplanting opgenomen. Met organische mest voeg je niet alleen voedingsstoffen toe, maar je verbetert ook de structuur van de bodem. Voor meer informatie geven wij je graag persoonlijk advies.

Wanneer je nu de border vrij maakt van onkruid, die in het najaar zijn blijven staan en de winter overleeft hebben, dan voorkom je dat ze zaad aanmaken en heb je het hele jaar minder last van onkruid.

Met de droge zomers in gedachten, kun je overwegen om een watergeefsysteem aan te laten leggen. Het is raadzaam om dit in het voorjaar te doen, voordat eventueel nieuwe planten de grond in gaan. Om kraanwater te sparen, kun je een regenton installeren. Ook nog eens goed voor het milieu!Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op