Lounge tuin

Ontspannen in je tuin

Hoe fijn is het om na een dag hard werken te kunnen ontspannen in de tuin? Dat er een comfortabele bank staat waarop je in de zon kunt genieten van een wijntje. Of een mooie overkapping waardoor je ook met minder weer buiten kunt zitten. In een tuin hoor je tot rust te komen. Bij John Koomen Tuinen richten wij de tuinen zo in, dat je er echt kunt loungen en bijkomen van de drukke werkdag. 

Hoe ziet een lounge tuin eruit?
Een lounge tuin is een strakke, stijlvolle tuin die weinig onderhoud nodig heeft. We planten sfeervolle planten en bomen die bijna geen zorg nodig hebben. Denk aan lavendel, groenblijvende hagen, steeneiken, siergrassen en bijzondere meerstammige bomen. Bij een onderhoudsarme tuin denk je al snel aan een tuin met veel bestrating, maar met de juiste keuze van vaste planten hoeft dit natuurlijk niet. En: waar planten staan, kan geen onkruid groeien! Daarom zijn bodembedekkers een goede keuze en krijg je hierdoor een levendige tuin die goed is voor mens, dier en milieu én tegen zo min mogelijk tuinonderhoud. Kortom, een loungetuin moet makkelijk te onderhouden zijn, want je wilt loungen in eigen tuin en niet je vrije tijd besteden aan tuinieren. Loungen en werken gaan immers niet samen!

Bij John Koomen Tuinen helpen je graag bij de realisatie van een onderhoudsvriendelijke tuin. Op basis van wensen en eisen creëren we een loungetuin die er altijd mooi blijft uitzien, zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Daarnaast richten we de tuin in met bestrating van hoogwaardige kwaliteit. Deze materialen halen we bij leveranciers die gespecialiseerd zijn in natuursteen en keramiek. Hoe ziet een loungetuin er nog meer uit? Een plek waar je tot rust kunt komen in een lekkere stoel of bank: een heerlijke loungeplek in eigen tuin. Neerploffen en relaxen. Het woord loungen heeft dezelfde betekenis als ontstressen, ontspannen of relaxen. 

Het is uiteraard heerlijk om in je tuin een lekker zonnetje mee te pakken, maar een schaduwplekje is soms ook wel fijn. Dit creëer je door op de juiste plaats een schaduwdoek te hangen of een parasol te plaatsen. De juiste plek voor je loungeset is erg belangrijk, zodat je kan kiezen wanneer jíj behoefte hebt aan zon of schaduw. Een loungetuin is eigenlijk een verlengstuk van je woning. Denk maar aan die lekkere loungebank in je tuin waarop je in de frisse lucht languit op kan liggen. De natuur heeft immers een kalmerend effect op ons en hier maken we dankbaar gebruik van; het liefst in eigen tuin.Meer inspiratie

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op