Klassieke tuin

Strakke vormen en duidelijk lijnenspel

Bij een klassieke woning past uiteraard het best een klassieke tuin. Denk bijvoorbeeld aan een herenhuis waarbij de stijl van het huis terugkomt in de stijl van de tuin. De vormgeving van een klassieke tuin is rustig en vrij formeel, met strakke vormen en een duidelijk lijnenspel. En klassiek ontwerp kenmerkt zich door symmetrie en symmetrische belijning. 

Omdat symmetrie en zichtlijnen een belangrijke rol spelen in het tuinontwerp, is er vaak een duidelijk middelpunt, zoals een gazon, pergola, klinkerpaadje, karakteristiek beeld of kunstwerk of een vijver. Zulke elementen zijn voor de liefhebbers van een klassieke tuin echte eyecatchers. Pas de kunst van het spiegelen aan bij een klassieke tuin! 

De borders van een klassieke tuin zijn vaak gevuld met traditionele vaste planten, bloemen en heesters. De hagen lenen zich perfect voor vormsnoei, met een mooie gesnoeide poort als ingang. Groen mag absoluut niet ontbreken in een klassieke tuin. Variatie in kleur zie je daarom ook weinig. Is een klassieke tuin niet ouderwets? Nee hoor, een klassieke tuin heeft een volledig andere beleving dan een historische tuin, al kun je je tuinontwerp wel baseren op de prachtige tuinen van weleer. 

Natuurlijk hoef je niet een enorme tuin te hebben voor de klassieke tuinstijl. Iedere tuin is geschikt, dus ook een kleinere tuin. De tuinadviseurs bij John Koomen Tuinen helpen je graag op weg in je eigen tuin!Meer inspiratie

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op