Duurzame tuin

Een duurzame tuin

De speerpunten van een duurzame tuinaanleg en duurzaam onderhoud
Een duurzame tuin houdt rekening met verschillende aspecten. Zo zijn het milieu, uw omgeving, maar ook dieren een belangrijk punt, waar met duurzame tuinaanleg en –onderhoud rekening mee wordt gehouden. Voor het duurzaam aanleggen en onderhouden van een tuin zijn een aantal vragen belangrijk, zoals:

Tegels en beplanting in mijn duurzame tuin
Afhankelijk van uw wensen, kunt u kijken hoeveel beplanting en/of tegels wilt in uw duurzame tuin. Een duurzame tuin heeft een variatie aan beplanting en vooral niet teveel tegels. Bij verschillende bloemen en struiken zullen vlinders en bijen een mooie plek in uw tuin kunnen vinden, evenals vogels wanneer u bessenstruiken in uw tuin heeft staan. Om het diervriendelijker te maken, kun je vogelhuisjes en/of insectenhotels plaatsen. In de natuurlijke tuin vinden dieren namelijk niet alleen voedsel, maar ook een schuilplaats.

Hoe gevarieerder uw beplanting, hoe duurzamer uw tuin. Aarde kan daarnaast beter regenwater verwerken dan wanneer u tegels heeft liggen. Om ook van uw duurzame tuin te genieten, kunt u bij ons een tuinontwerp laten maken waarbij wij beplanting en tegels dusdanig combineren, dat zowel de natuur als uzelf van de tuin kunnen genieten.

Compost
Compost is heel eenvoudig zelf te maken. Scheidt uw keukenafval en composteer het op een composthoop of in een compostvat. Wanneer u dit af en toe omschept, hebt u gratis zeer voedingsrijke aarde om de tuin te bemesten.

Wilt u meer weten over duurzame tuinaanleg of duurzaam tuinonderhoud? Of wilt u een duurzaam tuinontwerp aanvragen, passend bij uw wensen en omgeving? Wij zorgen er graag voor dat uw tuin er perfect bij ligt met een goede balans tussen groen en steen!Meer inspiratie

Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog op de natuur.

Neem contact op