Tuintips Augustus

Tuintips Augustus

De meeste mensen zijn rond deze tijd met vakantie, en dat kan funest zijn voor planten die veel onderhoud nodig hebben. Neem daarom op tijd vakantiemaatregelen!

Maai het gras vlak voordat je weggaat en werk de graskanten bij. Het maaien van nat gras is niet zo goed voor het gras, wacht dus liever totdat het weer wat droger is. Als je terug komt van vakantie en het gras staat hoog, maai dan eerst in een hogere maaistand en pas na enkele dagen op de normale maaihoogte.

Knip alle uitgebloeide bloemen af en wees zeer alert op schimmelziekten. Grondig onkruid wieden, dat scheelt veel werk wanneer je weer terug bent.

Schrik niet te snel als je vijver even troebel raakt bij een plotselinge weersomslag of dreigende onweersbui. Het zal vaak vanzelf weer herstellen.

Het wordt nu al vochtiger en koeler, maar de avonden kunnen nog heerlijk zijn. Verleng de zomeravonden met een comfortabele tuinhaard of vuurkorf.

Ook in het donker van je tuin genieten? Installeer verlichting, de dagen worden alweer korter. Buitenverlichting zorgt voor veiligheid, sfeer en is functioneel. Wil je weten wat voor soort verlichting zou passen in jouw tuin? Wij geven graag advies.Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op