Romantische cottagetuin met rustieke uitstraling

Romantische tuin

De cottage tuinstijl staat in het teken van een weelderige bloemenpracht. De opdrachtgevers uit gemeente Hollands Kroon, in de Wieringermeer polder, zijn bloemenliefhebbers en wilden graag een informele tuin in ontspannen sfeer, mét wellness!

Resultaat

Bij het ontwerp stond ook een zwem(spa)bad en sauna centraal, met uitzicht op flora en fauna. Het robuuste zwem(spa)bad is hier zo geplaatst, dat gespetter met water geen enkel probleem vormt voor dit deel van de tuin. Midden op het riante terras stonden al twee volwassen dakplatanen. Deze parasolbomen zijn een natuurlijke parasol voor boven de eettafel en hebben we uiteraard behouden. De prachtige, op maat gemaakte, eettafel staat midden tussen de talrijke sierborders met allerlei kleurrijke, vaste planten.

Advies en ontwerp

Omdat je ook in de winter graag gebruik wilt maken van de sauna, zwembad en spa, is er voor gekozen om deze dicht bij de woning te plaatsen. Het voordeel van een zwem(spa) bad met tussenwand is dat verschillende gezinsleden tegelijkertijd gebruik kunnen maken hiervan: de één heerlijk onspannen in de spa en de ander een uiterst fanatieke work-out in het zwembad. Hiernaast hebben we de sauna zó geplaatst, dat je door het saunaraam uitkijkt op de prachtige tuin. Het terras rondom het hele wellness gedeelte is gerealiseerd met composiet vlonderplanken. Composiet is duurzaam, kleurvast, onderhoudsarm en blijft netjes. Voor het andere terras zijn natuurstenen tegels gebruikt. Natuurstenen bestrating heeft als voordeel dat deze slijtvast, comfortabel en oersterk. Heerlijk om er met blote voeten op te lopen. Om de tuin nóg onderhoudsvriendelijker te maken, zijn er om de plantenvakken lage, stalen borderranden gemaakt. Er is een eigen oase van ontspanning in de achtertuin gecreëerd.

 

 Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

 

Neem contact op