Minimalistische tuin bij architectonische villa

Minimalististische tuin

Wij kregen de vraag om een strakke en onderhoudsvriendelijke tuin te ontwerpen en realiseren, met een natuurlijke doch stijlvolle uitstraling. De tuin, voor het gezin met pubers, moet een plek zijn waar je heerlijk kunt barbecueën met vrienden en familie, spelletjes spelen, lekker rustig een boekje lezen of genieten van de zon. Met de zomer in het vooruitzicht wil je natuurlijk genieten. 

Resultaat

Het grote gazon laat de villa nog mooier uitkomen, maar kun je ook heerlijk op voetballen. Het gazon zorgt voor rust, wanneer je je even wilt terugtrekken en tevens is dit de plek waar je 's avonds een ommetje kunt maken. In de borders naast het gazon zijn grote groepen vaste planten geplant zoals bijvoorbeeld hortensia's, die helemaal in de landelijke sfeer passen. Niet overdadig, maar natuurlijk overlopend. In deze minimalistische, maar ook landelijke tuin zijn naast de oude, bestaande bomen ook bomen geplant, die in het West-Fries landschap passen, zoals knotwilgen. Aan de zijkant, onopvallend, staat een spa met uitzicht over de hele tuin. De bestaande sloot is hier een vast gegeven en zorgt voor een natuurlijke, speelse afscheiding tussen het terras en het gazon. Op het ruime terras staat op een centrale plaats een sokkel met een prachtig kunstobject erop. Kunst in de tuin geeft een enorme meerwaarde aan het totale tuinontwerp.

Ontwerp

Uitgangspunt voor dit tuinontwerp is dat de tuin natuurlijk overloopt naar het gazon. Voor het grote terras is beton gebruikt, waar het tuinmeubilair goed tot zijn recht komt. Op een centrale plek hebben we een bloempot met Pinus geplaatst, die vanuit de woonkamer ook prachtig te zien is. Wat opvalt is dat het betonnen terras in verschillende niveau's is opgebouwd. Een goede keuze, want op deze manier zijn de lounge en dinermeubilair natuurlijk gescheiden. Door het hoogteveschil van het terras heb je een prachtig uitzicht op het weidse landschap. Wanneer de trampoline in de toekomst niet meer gebruikt wordt, kan deze plek betrokken worden bij de tuin. Samen met de opdrachtgever kwamen we op deze quality time garden, waar genieten en ontspannen centraal staan. En waar momenten van plezier worden gedeeld met anderen.Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur. 

Neem contact op