Klassiek met een modern randje

Klassieke tuin

Kenmerkend voor een klassieke tuin zijn duidelijke lijnen, symmetrie en strakke vormen. Kijk bijvoorbeeld naar paleistuinen, daar verschilt deze tuin niet veel van, toch?

Resultaat

Een klassieke tuin komt het beste uit de verf als het is gelegen rondom een klassieke woning. En andersom idem dito. Deze tuin nabij Wognum is omgetoverd tot een klassieke pracht, met moderne randjes. Verschillende elementen en bomen zijn bewust gebleven, omdat deze de oorspronkelijke sfeer behouden. Strakke plantenborders, met cortenstalen randen, zijn helemaal van deze tijd. Witte beplanting houdt de sfeer rustig en hagen geven het gevoel van privacy. Iets wat je minder snel zou verwachten in een klassieke tuin en het precies de juiste moderne twist geeft, is het loungeterras in de voortuin, met een buitenhaard in dezelfde kleur als de omranding van de plantenborders.

Advies en ontwerp

Naast de duidelijke opdracht ‘klassieke tuin’, was de wens om meer privacy te creëren. Daarom hebben we beukenhaagjes aangeplant en om de plantenvlakken zijn lage cortenstalen borderranden geplaatst. De basiselementen, zoals het pad naar de voordeur en verschillende hagen en bomen, zijn in het ontwerp behouden. Er is gekozen voor een rustig beplantingsplan in één kleur: wit. Hier zit een slimmigheidje achter; het plan is zo uitgevoerd, dat er in elk seizoen minimaal een plant in bloei staat. Zo kun je in elk seizoen genieten van diverse soorten bloemen. Zo’n klassieke tuin, kan eigenlijk niet zonder een solitaire vlaggenmast. Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op