Een tuin met toekomstperspectief

Kindvriendelijke tuin

Aan de rand van Heerhugowaard ligt deze heerlijke kindvriendelijke tuin. Ruimte voor de kinderen om zich kosteloos te vermaken en op termijn, als de kinderen er te groot voor zijn, een prachtige tuin zonder speeltoestellen, met de minste aanpassingen.

Resultaat

Een kindvriendelijke tuin kan eigenlijk niet zo genoemd worden zonder de nodige speeltoestellen. Aan de pergola hangen twee schommels, er is een trampoline ingegraven en er is voldoende gras aangelegd om een potje te kunnen voetballen. De picknicktafel is onmisbaar om tussen de activiteiten door een broodje aan te eten. Er is ook een bijenhotel in deze kindvriendelijke tuin geplaatst. Niet alleen leuk om te zien, maar ook ontzettend goed voor het milieu. Zonder bijen geen bloemen, planten, groenten en fruit. En dat is precies wat we hier willen laten groeien in de moestuin. Een mooie manier voor kinderen om in contact te komen met de natuur, antwoord te krijgen op de vraag waar groente en fruit vandaan komt en misschien zelfs wel beter groenten gaan eten...

Advies en ontwerp

Belangrijk bij een kindvriendelijke tuin is dat er rekening gehouden wordt met het feit dat kinderen groter groeien en niet meer op de schommel of trampoline spelen. Dan wil je dat de tuin er zonder te veel aan te verbouwen nog mooi bij ligt. De pergola die nu voorzien is van schommels, kan bijvoorbeeld worden voorzien van klimplanten. Het gat dat is gegraven voor de trampoline, kan worden gevuld met een nieuwe plantenborder, of bijvoorbeeld een vijver. Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op