De natuur aan het werk

Natuurlijke tuin

Vlak achter de duinen van Bergen, aan de rand van het bos, ligt deze natuurlijke tuin. Organische overgangen, ronde vormen en een prairietuin die zorgt voor enorme biodiversiteit. Over deze natuurlijke tuin is goed nagedacht.

Resultaat

Een natuurlijke tuin vraagt eigenlijk maar om één ding: een natuurlijke uitstraling. Door het gebruik van veel natuurlijke producten is dit goed te realiseren. Neem bijvoorbeeld de houten pergola die het betonnen looppad accentueert. Deze twee elementen versterken elkaar. De prairietuin heeft een heleboel voordelen. Los van het feit dat het er prachtig uitziet, is er ook weinig onderhoud nodig. Je kunt de natuur zijn werk laten doen en het hele jaar genieten; er is altijd iets te zien. De beplanting is een mix van bloemen, gras en lage planten, wat zorgt voor enorme biodiversiteit en bezoek van talloze insecten. De achtertuin loopt op een natuurlijke manier over in het bos en het gazon is ruim opgezet, waardoor je een vrij gevoel hebt. De bestrating rondom het hele huis loopt over in twee royale terrassen. Één om te loungen en één om te dineren.

Advies en ontwerp

Het belangrijkste aspect waar de tuinarchitect rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze natuurlijke tuin, is de gelijkmatige overgang naar de bosrijke omgeving. Dat heeft hij gedaan door vloeiende en organische vormen te gebruiken. Zo is het gazon geen plat grasveld, maar een rond glooiend gazon. Voor dit grote oppervlak is een robotmaaier ideaal, deze hebben wij geleverd. Het opvallende entree richting de voordeur is verhoogd en van beton, wat een natuurlijke uitstraling geeft. Ook is de buitenverlichting meegenomen in het ontwerp. Enerzijds sfeervol en anderzijds zorgt het voor veiligheid rondom je huis. Met verlichting kan je heel makkelijk een prachtig effect creëren in de tuin door bepaalde highlights te accentueren. Plaats bijvoorbeeld een lamp onder een mooie boom of in de plantenborder. Ook een tuin die bij u past?

Wij leggen niet zomaar een tuin of groenproject aan, maar uniek voor u en met oog voor de natuur.

Neem contact op